Bröstfilé av anka med äpple och potatisklyftor med skal

Foodservice

Professionella foodservicelösningar

Bröstfilé av anka med äpple och potatisklyftor med skal

Ingredienser
4 bröstfiléer från anka
1 ägg
brödsmulor
3 dl kycklingbuljong
2 msk grädde
1/2 glas portvin
2 äpplen
En handfull halverade vindruvor
100 g smör
McCain klyftpotatis med skal
Salt och peppar

Skala äpplena, och skär i skivor. Sautera äppleklyftorna med vindruvorna i smör. Smält smöret i en stekpanna och stek bröstfiléerna på båda sidor i 4 minuter tills dom har fått fin färg och blivit krispiga. Ta bort från pannan. Häll över kycklingbuljongen portvinet, låt det reducera. Tillsätt sedan grädden. Förbered klyftpotatisen (fritös: 175 º C i 3 min  eller ugn:  175 º C 20-24 min). Placera filéerna på en tallrik med äppleklyftor och druvor ovanpå och häll såsen över. Servera tillsammans med potatisklyftorna.