Köfte köttbullar med yoghurtsås och potatisskivor

Foodservice

Professionella foodservicelösningar

Köfte köttbullar med yoghurtsås och potatisskivor

Ingredienser - 4 personer

400 gram Easy Nature potatisskivor

750 gram köfte (kryddat malet lamm)

2 vitlöksklyftor

250 ml matlagningsyoghurt

1/2 knippe persilja

1 tsk citronpeppar

70 gram smör

 

Rulla färsen till bollar. Yoghurt sås: hacka vitlöken grovt, lägg i en mixer tillsammands med yoghurt, persilja och citronpeppar, mixa. Smält hälften av smöret i en stekpanna med en tjock botten. Stek köttbullarna på alla sidor, sänk värmen så att köttbullarna inte bränns. Hetta upp resten av smöret i en stekpanna och stek potatisskivorna tills de är gyllenbruna. Lägg potatisen i en skåltillsammans med köttbullarna. Häll upp yoghurtsåsen. Servera med en sallad.