Kalops med öl och Spicy XL Fries

Foodservice

Professionella foodservicelösningar

Kalops med öl och Spicy XL Fries

Ingredienser

600 gram magert nötkött

100 gram magert bacon

 1 lök

2 msk tomatpuré

1 msk paprikapulver

150 gram ärtor

200 gram morötter

4 msk olivolja

1dl köttbuljong

3dl öl

2 msk hackad persilja

1 kvist timjan

McCain Spicy XL Frites salt och peppar

Skär köttet i tärningar . Värm oljan i en stekpanna och bryn kuberna på alla sidor . Skär baconet i strimlor och stek försiktigt med köttet. Sänk värmen och tillsätt och tomatpuré, paprikapulvret, hackad lök , timjan, buljong och hälften av ölet . Låt sjuda i en halvtimme. Lägg i de tärnade morötterna, ärtorna och ölet efter ca 10 minuter. Förbered Spicy - XL Frites ( fritös : 3 min/175C eller ugn : 20 min /225C ) . Krydda efter smak med salt och peppar . Servera varmt med Spicy -XL Frites . Garnera med hackad persilja .