Vi strävar efter att skapa bra produkter tillverkade av enkla, naturliga ingredienser som kompletterar en balanserad diet och är bra för planeten.

För att erbjuda dig det bästa av våra produkter, är McCain engagerad i att arbeta med fyra huvudområden, som är:

1- REDUCERING AV MÄTTAT FETT

75% mindre mättat fett i McCain-märkta produkter sedan 2011.

Hur vi tillverkar våra produkter är enkelt: våra potatisar (vars resa kan spåras från fält till gaffel) skalas, tvättas, beskärs, förfriteras och fryses. Sedan 2011, har McCain helt övergivit användningen av palmolja vid förfritering. Skälen till att göra detta är tydliga på både en närings- och miljömässig nivå: hög nivå av mättat fett, palmolja ökar kolesterolnivån i blodet och ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Dessutom bidrar produktionen av palmolja till massa, ofta okontrollerad avskogning. Solrosrolja är ett hälsosammare alternativ och har haft stor inverkan på minskningen av mättat fett i våra produkter.

2- REDUCERING AV SALT

Sedan 2011 har McCain minskat saltinnehållet i sina produkter med 40% motsvarande 400 kg.

Ökat blodtryck, hjärt- och kärlsjukdomar, osteoporos är välkända skadliga effekter av salt. Vi reducerade mängden salt i våra produkter avsevärt och nådde en nivå på 0,6 g per 100 g i genomsnitt för de produkter som innehåller salt.

3- EN MER LÄTTLÄST NÄRINGSDEKLARATION

44% av McCains produkter uppfyller kriterierna för certifieringsetiketten Better For You.

Nästan hälften av våra 170 produkter uppfyller kriterierna för Better For You-certifieringsetiketten. Detta innebär att saltnivån är mindre än 0,5 g per 100 g och för mättade fetter under 1,5 g per 100 g. Dessutom stöder och tillämpar McCain aktivt Nutri-Score-märkningssystemet. Detta system har en färgkodad etikett som anger det totala näringsvärdet för det aktuella livsmedlet i en skala från A till E. Det ger konsumenterna lättläst och förståelig information om produktens näringsvärde.

4- MILJÖVÄNLIGA FÖRPACKNINGAR

15% mindre förpackningar används.

Förutom att minska mängden förpackningar har McCain startat ett forskningsprojekt i samarbete med olika universitet, institutioner och forsknings- och utvecklingscentra för att utveckla förpackningar som är 100% miljövänliga.

Good Food, Good Food, McCain Foodservice