Så här lägger du till vegetariska alternativ på din meny!
Nacho Cheese 1@2x 1

I Sverige är vi mer och mer medvetna om vad vi äter. Inte bara antalet vegetarianer har ökat i Sverige, utan även antalet flexitarianer. Jordbruksverket har de senaste åren sett en trend som går mot minskad köttkonsumtion och där köttet till måltiden ersätts med andra livsmedel. Därför är det viktigt att ha en balanserad meny, så att alla gäster kan njuta av sitt besök på din servering till fullo!

Fördelar med en vegetarisk meny

En meny som innehåller vegetariska alternativ ökar inte bara utbudet, utan visar dessutom att ditt företag är medvetet om sociala frågor. Dessutom visar en rad olika studier på en markant intäktsökning på 20 % när den traditionella menyn kompletteras med flera vegetariska rätter. Det är en tydlig win-win-situation.

För att säkerställa att alla som planerar besöka på din restaurang även upptäcker de vegetariska alternativen, rekommenderar vi att du inte placerar vegetariska och veganska produkter i ett separat avsnitt. Flexitarianer anser sig inte vara vegetarianer, vilket gör dem mer benägna att helt ignorera det avsnittet med rätter. Därför bör du placera alla dina vegetariska alternativ bland dina ”vanliga” produkter. Det bidrar till att trigga alla dina gäster att överväga de vegetariska alternativen.

Dessutom gör det din servering attraktiv för större grupper. I varje grupp människor finns det olika krav och preferenser när det kommer till kosten. Är din meny tillräckligt varierande och omfattande? Då kan du lita på att gästerna kommer tillbaka! Genom att lägga till vegetariska alternativ blir din restaurang en mångsidig upplevelse som gästerna uppskattar.

Vegetariska alternativ

Att lägga till vegetariska substitut innebär inte att du måste sätta ihop en helt ny meny. Det handlar snarare om att överväga alternativ. Så, se noga över din aktuella meny och fundera över vilka variationer du hade kunnat skapa. Din meny innehåller sannolikt någon typ av hamburgare. Den kan enkelt ersättas med en Vegetable Burger. Den här goda burgaren innehåller en rad olika grönsaker, kryddor och örter, och är panerad med ett frasigt lager ströbröd. På så sätt kan du vara säker på att du erbjuder dina gäster ett läckert alternativ.

Det finns även en massa alternativ när du ska sätta ihop en sharing plate. Inklusive en sharing plate med bara vegetariska godsaker. Nyfiken på vilka vegetariska alternativ McCain kan erbjuda din verksamhet? Ta en titt på vårt utbud!

McCain har dessutom satt ihop en speciell  P!CKERS-blandning som bara består av ostprodukter. Det gör att du enkelt kan komplettera ett snacksfat med exempelvis Mozzarella Sticks eller Camembert Bites. Perfekt för flexitarianer!

PS. Är du nyfiken på att se om våra P!CKERS är något för din verksamhet? Beställ ett gratis paket med smakprov!

Ha du några frågor eller kommentarer? Kontakta oss!
Relaterade meddelanden
Borrelplank mccain
En sharing plate går alltid hem. På uteserveringen, till festen eller till och med under myskvällen hemma. Men dagarna med att bara skära upp lite ost och skiva korv och servera med lite oliver är definitivt bakom oss. Överraska dina gäster med ett riktigt unik sharing plate, men vad behövs egentligen för ett sådant?
Borrelplank mccain
Trött på gamla vanliga sharing plate? Så här kan du göra den unik!
Surecrisp mccain
Du är hemma och blir sugen på lite krispiga pommes. Idag kan du få de allra bästa rätterna levererade till din dörr med några få klick. Men visst är det trist när pommesen är helt mjuka när de kommer fram? Så behöver det inte vara längre! Nu ska vi förklara hur du kan hålla dina pommes varma och krispiga mycket längre.
Surecrisp mccain
Hur kan du garantera att kunderna får varma och krispiga pommes?
sharers@2x kopiëren 1
Som huvudrätt, något snabbt eller som tillbehör: pommes är lika populärt som alltid! Pommes frites eller bara pommes; det spelar ingen roll vad du kallar dem. För oss handlar allt om smaken och den berömda krispiga utsidan som säkerställer att dina gäster får pommes precis som de ska vara.
sharers@2x kopiëren 1
Överraska dina gäster med pommes!
Behöver du inspiration? Titta runt på Instagram
#Mccainfoodservice