Trött på gamla vanliga sharing plate? Så här kan du göra den unik!
Borrelplank mccain

En sharing plate går alltid hem. På uteserveringen, till festen eller till och med under myskvällen hemma. Men dagarna med att bara skära upp lite ost och skiva korv och servera med lite oliver är definitivt bakom oss. Överraska dina gäster med ett riktigt unik sharing plate, men vad behövs egentligen för ett sådant?

Vad gör en sharing plate till en bra sådan?

 • Börja med en bra bricka eller tallrik
  En bra bricka är så klart en viktig del för ett läcker sharing plate. Se därför till att du har en stor bricka med gott om plats för godsakerna. Idag är olivträ speciellt populärt. De har en robust look och massor av plats. Begränsa inte dig heller till idén med ”en bricka”, utan se till att dina gäster får vad de tycker om. Du kan t.ex. erbjuda och servera ett utbud av mindre fat.
 • Munsbitar
  Munsbitar är så klart givna på en sharing plate. När du förbereder ditt snacksfat bör du fundera över vad gästerna vill ha. Var uppmärksam på om det finns glutenallergiker, vegetarianer och veganer och andra som behöver och föredrar annan kost. Kort sagt, försäkra dig om att dina gäster enkelt kan se vilka munsbitar som de kan äta. Du kan t.ex. servera en separat tallrik med vegetariska bitar. På så sätt visar du att du vet vad dina gäster vill ha, och att du kan anpassa dig efter det och undvika misstag. 
 • Layout
  En sharing plate behöver inte vara superorganiserat, det ska vara en galen blandning av godsaker. Men lägg liknande bitar intill varandra och fyll resten av utrymmet med exempelvis baguetteskivor, frukt, såser och dippsåser. Se till att snacksfatet alltid ser fullt ut och att det ser lekfullt ut.
 • Skilj dig från mängden
  Skippa de gamla vanliga ostkuberna, korvskivorna och oliverna, utan ge i stället dina gäster en riktig sharing plate som de kommer att uppskatta. Överraska till exempel dina gäster med läckra appetizers som de kan njuta av närsomhelst under dagen. Från smarriga Mozzarella Sticks till Chili Cheese Nuggets.

Gäster på matserveringar idag vill kunna njuta av goda snacks när de vill, men även kunna välja mellan en rad olika rätter. Med våra P!CKERS kan du vara säker på att din meny har ett brett urval. Du kan lägga till dessa läckra appetizers med kött, grönsaker eller ost som ett extra tillbehör på snacksfatet, som en extra ingrediens eller till och med för avhämtning!

Slickar du dig om munnen än? Då har vi goda nyheter! Nu kan du prova våra P!CKERS gratis. Beställ ett gratis paket med smakprov nedan.

Ha du några frågor eller kommentarer? Kontakta oss!
Relaterade meddelanden
Surecrisp mccain
Du är hemma och blir sugen på lite krispiga pommes. Idag kan du få de allra bästa rätterna levererade till din dörr med några få klick. Men visst är det trist när pommesen är helt mjuka när de kommer fram? Så behöver det inte vara längre! Nu ska vi förklara hur du kan hålla dina pommes varma och krispiga mycket längre.
Surecrisp mccain
Hur kan du garantera att kunderna får varma och krispiga pommes?
Nacho Cheese 1@2x 1
En meny som innehåller vegetariska alternativ ökar inte bara utbudet, utan visar dessutom att ditt företag är medvetet om sociala frågor. Dessutom visar en rad olika studier på en markant intäktsökning på 20 % när den traditionella menyn kompletteras med flera vegetariska rätter. Det är en tydlig win-win-situation.
Nacho Cheese 1@2x 1
Så här lägger du till vegetariska alternativ på din meny!
sharers@2x kopiëren 1
Som huvudrätt, något snabbt eller som tillbehör: pommes är lika populärt som alltid! Pommes frites eller bara pommes; det spelar ingen roll vad du kallar dem. För oss handlar allt om smaken och den berömda krispiga utsidan som säkerställer att dina gäster får pommes precis som de ska vara.
sharers@2x kopiëren 1
Överraska dina gäster med pommes!
Behöver du inspiration? Titta runt på Instagram
#Mccainfoodservice