Effektiv HANTERING AV RESURSER

TIME FOR SMART FOOD

Som ledande inom potatisförädling med 51 anläggningar globalt har vi ett ansvar att visa vägen mot en koldioxidsnål ekonomi. Upptäck hur vi hanterar resurser allt mer effektivt.

För en grönare blå planet

Mellan 2016 och 2019 minskade vi vårt koldioxidutsläpp per ton slutprodukt globalt med 4 %. Till 2030 lovar vi att bli ännu bättre:

- 50% absolut minskning av koldioxidutsläpp

- 30% koldioxidutsläpp från logistikverksamhet

Grönare ström

80 % av våra pommes frites-fabriker globalt använder redan teknik för att återanvända energin i produktionsprocessen. År 2030 ska 100 % av produktionsanläggningarna drivas av helt förnybar energi.

Vår fabrik i Strzelin (Polen) blir den första i Europa som drivs av 100 % grön ström tack vare en ambitiös solpark med hela 11 500 solpaneler, som kommer att leverera 24 % av fabrikens el.

Grönare förpackningar

Vi stödjer den cirkulära ekonomin och har anslutit oss till New Plastics Economy Global Commitment som lanserats av Ellen MacArthur Foundation.

Just nu är 95 % av våra förpackningsmaterial återvinningsbara (återvinningsandelen kan variera mellan olika länder).

År 2025 kommer 100 % av McCain-förpackningarna att vara återvinningsbara, återanvändbara eller komposterbara.

Visste du detta?

Inom Food service har vi bytt från vita till bruna kartonger (100 % återvinningsbara, tillverkade av återvunnet papper)

100% BRA

Vi vill producera miljövänliga livsmedel och har därför ett ”zero waste”-program. Zero. Cero. Noll. Vi vill få ut så mycket som möjligt av varje potatis. Hur? Små potatisar som vi inte kan använda till pommes frites används till specialiteter som rösti eller potatismos. Vi producerar också stärkelse för industriellt bruk (t.ex. pappersbeläggning) och djurfoder. Vi omvandlar oätliga potatisdelar och skal till biogas som förser våra anläggningar med bränsle.

Just nu blir mindre än 2 % av vårt kombinerade organiska och icke-organiska avfall (t.ex. metall, kartong, plast) över. Fram till 2025 vill vi eliminera resten.

UPPTÄCK ALLA VÅRA ÅTAGANDEN